Hoeveel uur mag je werken met een Wajong uitkering?

Hoeveel uur mag je werken met een Wajong uitkering?

Hoeveel uur mag je werken met een Wajong uitkering?

Hierbij moet worden aangemerkt dat de meeste Wajongers geen fulltimebaan aankunnen. Bij 20 uur per week heeft de werknemer met een Wajong-uitkering een hoger netto-inkomen omdat er recht is op een aanvullende uitkering. Bij een reguliere werknemer bestaat dit recht juist niet.

Hoe kan ik het inkomen berekenen?

Je kunt online het inkomen berekenen, op basis van het bedrag dat op je loonstrook staat of op basis van het bedrag dat je leest in een vacature. Kun je bijvoorbeeld €1.800 bruto per maand gaan verdienen? Indien er geen sprake is van een dertiende maand leidt dit tot een bruto jaarinkomen van €23.328.

Wat is een netto besteedbaar inkomen?

Je netto besteedbaar inkomen is in principe het bedrag dat je ‘vrij’ kunt besteden in de maand. Je hebt dit ‘over’ voor uitstapjes, nieuwe kleding, eten en drinken of bijvoorbeeld om te sparen. Je kunt dit dus daadwerkelijk (netto) besteden.

Hoe kan ik geregistreerd inkomen bekijken op Mijn Belastingdienst?

Geregistreerd inkomen bekijken op Mijn Belastingdienst. Log daarvoor met uw DigiD in op Mijn Belastingdienst (opent nieuw venster). Klik op de welkomstpagina op 'Mijn gegevens'. Klik bij 'Inkomensverklaring en geregistreerd inkomen' op ’Inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken'.

Wat is een bruto inkomen berekenen?

Je kunt online het bruto inkomen berekenen, op basis van het bruto maandsalaris en een eventuele dertiende maand of een structurele bonus. Het dient te gaan om een structurele bonus die je ieder jaar krijgt, een eventuele incidentele bonus mag je niet meerekenen. Het gaat om het bruto salaris dat je op jaarbasis verdient, ...

Gerelateerde berichten: