Heeft een MINI voorwielaandrijving?

Heeft een MINI voorwielaandrijving?

Heeft een MINI voorwielaandrijving?

Op het platform met voorwielaandrijving komen alle Mini-modellen te staan en de nieuwe compacte MPV die we tot nu alleen kennen als Concept Active Tourer. Officieel is dat de enige (en eerste) BMW met voorwielaandrijving, maar het is een publiek geheim dat de volgende generatie 1 Serie ook voorwielaandrijving krijgt.

Waarom een Mini Cooper kopen?

Met de wielen op de uiterste hoeken van de auto, een heerlijk strak onderstel en een potente motor is hij uniek in z'n klasse. Sturen gaat met een fijne dosis gewicht en met een goed gevoel, zodat je zelfs op lage snelheden enorm veel plezier van je Mini kunt beleven. En dat is bij een tweedehands Mini niet anders.

Waarom MINI rijden?

De driecilinder turbomotor levert bruikbare trekkracht waardoor je vrij schakellui en comfortabel kunt rijden. Op de snelweg is het een prima torretje en kom je vlot mee met de rest van het verkeer. De Mini Cooper stuurt best agressief en direct in en ook het onderstel is best ok. Het is een aardige semi-sportieveling.

Welk merk is MINI?

Tegenwoordig is de Mini Cooper gebaseerd op de MINI One, gemaakt door BMW.

Hoe lang gaat een distributieketting mee?

Meestal gaat een distributieketting zo'n 100.0.000 kilometer mee. Hierna moet de distributieketting vaak vervangen worden. Het is namelijk zo dat wanneer u de distributieketting langer gebruikt, de ketting niet meer goed zijn werk doet.

Hoe herken je een uitgerekte distributieketting?

De volgende symptomen wijzen op een uitgerekte distributieketting: Onregelmatig draaien van de motor door een foutieve kleptiming (de kleppen openen en sluiten niet meer op het juiste moment) Het motorstoringlampje (MIL) kan gaan branden.

Gerelateerde berichten: