Waarom is Veilig Thuis belangrijk?

Waarom is Veilig Thuis belangrijk?

Waarom is Veilig Thuis belangrijk?

Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, zowel aan slachtoffers, plegers, omstanders als professionals. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties, zorgt voor afstemming tussen samenwerkingspartners en zet mensen in beweging.

Waar kijkt Veilig Thuis naar?

Op basis van de melding doet Veilig Thuis zelf onderzoek naar de situatie of roepen ze de hulp in van lokale hulpverlener, zodat het gezin geholpen kan worden. Als je melding maakt, vertelt Veilig Thuis wat er met de melding gaat gebeuren.

Wat doet een medewerker Veilig Thuis?

Als Medewerker Veilig Thuis ga je Passende hulpverlening in gang zetten, door die aan te vragen bij de gemeente of de betrokkenen dit te laten doen; Naderhand telefonisch checken of de gemaakte afspraken met Veilig Thuis zijn nagekomen en of die het gewenste effect hebben.

Wie controleert Veilig Thuis?

Het werk van Veilig Thuis wordt stelselmatig getoetst door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Hoe anoniem is melding Veilig Thuis?

Anoniem melden Professionals kunnen hun vragen en zorgen anoniem voorleggen. Bij een adviesvraag noteert Veilig Thuis geen gegevens van de betrokkenen. Een professional kan alleen bij hoge uitzondering anoniem blijven bij een melding: als open melden de veiligheid van het kind of de professional zelf in gevaar brengt.

Welke opleiding heb je nodig voor veilig thuis?

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH, Pedagogiek).

Gerelateerde berichten: