Wat is postnatale zorg?

Wat is postnatale zorg?

Wat is postnatale zorg?

Postnatale zorg: de nacontrole Na zes weken is er nog een controle bij de verloskundige: de nacontrole. Hierin bespreken we hoe het jullie in de de tussenliggende weken is vergaan en we blikken terug op de gehele periode van zwangerschap en geboorte.

Welke controles en observaties voer je uit bij een pasgeborene?

Controleer de temperatuur van de pasgeborene iedere dag twee keer en indien nodig vaker. Meet de temperatuur ten alle tijden rectaal. De normaalwaarde van de temperatuur van de pasgeborene ligt tussen de 36.5˚C en 37.5˚C. De temperatuur kan tussen de 36.8˚C en 37.2˚C schommelen.

Welke controles na bevalling?

'Tijdens de nacontrole wordt gevraagd hoe het met jou en je baby gaat en kijken we terug op de bevalling. Er vinden ook controles plaats, zoals het meten van de bloeddruk. Je krijgt informatie over anticonceptie en er worden adviezen gegeven voor een eventueel volgende zwangerschap.

Waar let je op bij een kraamvrouw?

Tips voor de kraamvrouw

  • Vloeien. Tijdens de eerste dagen na de bevalling is het bloedverlies helder rood, zoals bij een hevige menstruatie. ...
  • Douchen. Je mag dagelijks een douche nemen. ...
  • Hygiëne. ...
  • Rust. ...
  • Mobiliseren.
  • Hechtingen/wondverzorging.
  • Voeding.
  • Pijnbestrijding na de bevalling.

Wat is de doelstelling van de kraamzorg?

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgster assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren. Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg.

Hoe lang duurt een post partum?

Vaak krijgt iemand klachten binnen vier weken na de bevalling, en deze klachten kunnen maandenlang duren. De gemiddelde duur van een postnatale depressie zonder behandeling is vier tot zes maanden. In bepaalde gevallen kan een postnatale langer aanhouden en dan kan het jaren duren voordat het weer over is.

Gerelateerde berichten: