Welke premies bij huwelijk?

Welke premies bij huwelijk?

Welke premies bij huwelijk?

Huwelijkspremie of premie bij wettelijke samenwoning Wanneer u in het huwelijk treedt of beslist om wettelijk te gaan samenwonen, hebt u recht op een premie van 100 euro.

Hoeveel bedraagt Huwelijkspremie ACV?

Wie in het huwelijksbootje stapt en lid is van ACV PULS heeft recht op een huwelijkspremie. Na 1 jaar lidmaatschap bedraagt dat 25 euro. Na 2 jaar lidmaatschap 75 euro.

Wat is een huwelijk of matrimonium?

Het huwelijk of matrimonium is een door burgerlijk en/ of religieus recht geregelde samenlevingsvorm die de fundering vormt van de meeste gezinnen en van belang is als legaal en sociaal geaccepteerd fundament onder duurzame seksuele relaties en familieverbanden.

Wat is het burgerlijk huwelijk?

Het burgerlijk huwelijk is het wettelijke huwelijk. Het is in Nederland geregeld in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek (Personen- en familierecht). Daarin zijn ook de rechten en verplichtingen opgenomen die bij een huwelijk, maar ook na ontbinding van een huwelijk, gelden.

Waarom is het huwelijk opengesteld voor homorelaties?

In april 2001 heeft Nederland ‘het huwelijk’ juridisch opengesteld voor homorelaties. Het is dus niet meer gekoppeld aan traditionele kenmerken zoals ' (potentiële) vruchtbaarheid' en 'twee verschillende geslachten'; daarvoor kan de term heterohuwelijk worden gebruikt. .

Gerelateerde berichten: