Waar is blad goed voor?

Waar is blad goed voor?

Waar is blad goed voor?

Voordelen van gevallen bladeren

  • Ze vormen een natuurlijke mulch die onkruiden onderdrukken en ze maken de grond vruchtbaar. ...
  • Bedek de bodem van je groentetuin in de herfst met een dikke laag bladeren. ...
  • Bladeren zijn ook een grote aanvulling voor je composthoop.

Waarom blad in de tuin laten liggen?

De eerste functie van blad is het beschermen planten (wortels) tegen de kou in de winter. De bladeren zorgen voor een extra laag op de grond, waardoor de grond minder snel bevriest. Op deze manier komen planten een koude winter makkelijker door. Een goede reden dus om je blad in je perken te lagen liggen.

Wat doen bladeren in de winter?

Het blad dient in de vorstperiode als een natuurlijke isolatie die vaste planten beschermt tegen vorst. Door het blad van je bestrating of gazon uit te strooien tussen de planten sla je dus twee vliegen in één klap!

Wat gebeurt er met afgevallen bladeren?

Afgevallen blad is een belangrijke grondstof in de tuin die je niet zo maar weg moet gooien. Bladeren zij onmisbaar als leverancier van mineralen voor bodemorganismen. Afgevallen herfstblad zorgt voor een afdeklaag op de grond. De grond hieronder wordt vochtig en is zo tegen de vorst beschermd.

Wat te doen met bladeren in de tuin?

Blad kan ook nuttig zijn voor je tuin In plantenborders helpt de laag blad met de overwintering. Het blad dient in de vorstperiode als een natuurlijke isolatie die vaste planten beschermt tegen vorst. Door het blad van je bestrating of gazon uit te strooien tussen de planten sla je dus twee vliegen in één klap!

Gerelateerde berichten: