Hoe oud is de douane?

Hoe oud is de douane?

Hoe oud is de douane?

In 1809 is gestart met het opzetten van een Nederlands douane corps. De Douane is van oudsher belast met de grensbewaking en het tegenhouden van smokkelwaar. Ook het toezicht op in- en uitvoer van goederen en het innen van belastingen behoort al vanaf het begin tot de taken van deze overheidsdienst.

Kan ik eten versturen naar Amerika?

Alcohol, tabak of drugs versturen naar de 'States' is verboden. Voor eten en drinken moet je eerst een aangifte doen bij de FDA, het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap. Ook lithiumbatterijen mag je niet zomaar versturen.

Waar kom je de douane tegen?

Waar kom je de Douane tegen? De meeste mensen komen de Douane tegen bij de vliegvelden als ze op vakantie gaan. Maar ook in de havens van Rotterdam en Amsterdam kom je ze tegen. Eigenlijk kom je overal tegen waar mensen goederen het land in en uit kunnen brengen.

Wat is een douanedienst?

De douane is een overheidsdienst belast met de inning van de rechten bij invoer (invoerrechten, BTW bij invoer, anti-dumpingsrechten,...) en de handhaving van de douanewetgeving in een land. Te denken valt hierbij aan het bestrijden van smokkel. De taken en bevoegdheden van een douanedienst zijn verschillend per land.

Wat verdient een douanebeambte?

Wat verdient een Douanier? De arbeidsvoorwaarden van een douanebeambte liggen zo tussen de 1467 en 8541 euro bruto per maand. Dit is zeer afhankelijk van de functie die je uitoefent als douanebeambte en welke opleiding je hebt gevolgd. Ook verschilt het nog in welk deel van de douane je werkzaam bent.

Gerelateerde berichten: