Waarom heb je een brandverzekering nodig?

Waarom heb je een brandverzekering nodig?

Waarom heb je een brandverzekering nodig?

Een brandverzekering (ook wel woonverzekering genoemd) is onmisbaar voor eigenaars. Naast schade door brand, beschermt ze u ook tegen waterschade, glasbreuk, stormschade … De brandverzekering vergoedt ook de schade die u zou toebrengen aan uw buren.

Wat heb je nodig voor een brandverzekering?

In elke stap vragen we naar de nodige gegevens om de meest correcte premie voor jouw brandverzekering te kunnen berekenen:

  • Gegevens van de woning. In deze stap geef je onder andere het type gebouw, bouwjaar en constructie mee.
  • Verzekerde waarde van woning en/of inhoud. ...
  • Gegevens van de verzekeringsnemer.

Waarom brandverzekering huurder?

Als huurder wil je vast en zeker ook jouw eigen meubels en andere persoonlijke goederen beschermen tegen brand, waterschade, natuurrampen,… En dan hebben we het nog niet over diefstal. Met een brandverzekering (of brand- en diefstalverzekering) bescherm je jouw inboedel tegen beschadiging en/of verlies.

Wat indien huurder geen brandverzekering heeft?

Als huurder moet u een huurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering moet op zijn minst brand en waterschade dekken. De verzekering is bedoeld als bescherming voor de verhuurder. Ze geeft de garantie dat eventuele schade aan zijn pand vergoed wordt.

Wat is de gemiddelde prijs van een brandverzekering?

Prijs voor een brandverzekering eigenaar-bewoner van een huis met 2 gevels
VerzekeringDetailsPrijs Brandverzekeringen Premie per jaar BA Woning
AllianzInboedel : 27.789 € Rechtsbijstand : 7 € Diefstal (optie) : 70 € Familiale verzekering : 79 €342 €Inboedel : 27.789 €

Wat moet je als huurder verzekeren?

Ook als huurder heb je een brandverzekering nodig. Je bent namelijk verplicht om de woning die je huurt in zijn oorspronkelijke staat aan de eigenaar terug te geven. De financiële gevolgen van een schadegeval kun je opvangen door je aansprakelijkheid als huurder te verzekeren.

Is een brandverzekering verplicht als verhuurder?

Een brandverzekering (ook woningverzekering genoemd) is niet wettelijk verplicht, ook niet als u uw woning verhuurt. Maar ook al heeft uw huurder een eigen brandverzekering, toch is het erg belangrijk dat u als eigenaar ook zelf een brandverzekering afsluit.

Gerelateerde berichten: