Wat betekent corporate image?

Wat betekent corporate image?

Wat betekent corporate image?

Het corporate imago, of het corporate image, is een term uit de marketing. Het is het beeld dat een groep belanghebbenden (ook wel stakeholders) heeft van het bedrijf of organisatie. Die stakeholders bestaan uit het algemene publiek, maar ook uit klanten, media, bewoners, overheden of de eigen medewerkers.

Wat is een corporate logo?

Jouw corporate identity – ook wel bekend als bedrijfsidentiteit – is alles wat jouw bedrijf is. Van jouw website, logo, visitekaartjes tot de auto's die bestickerd rondrijden. De huisstijl van een organisatie wordt ook wel (corporate) visual identity oftewel visuele identiteit genoemd.

Waarom is het binnen de wereld van de corporate informatie belangrijk is om goed zicht te hebben op je publieksgroepen?

Voor organisaties is het handig goed te communiceren met hun publieksgroepen. Dit gaat het beste wanneer de organisatie op de hoogte is wat de huidige indruk is van externe publieksgroepen over de organisatie. Deze indruk van de organisatie heet het corporate image.

Hoe maak je een Corporate Identity?

Een sterke corporate identity:

  1. sluit aan bij de kernactiviteiten;
  2. sluit aan bij de organisatie als geheel;
  3. staat in lijn met de 'roots' van een organisatie;
  4. is onderscheidend;
  5. spreekt verschillende doelgroepen aan.

Hoe maak je een corporate story?

Uw kernverhaal of corporate story vertelt in een helder verhaal waarom u doet wat u doet. Waar u vandaan komt en waar u naartoe gaat. Welke waarden en normen u daarbij hanteert. Zo bekeken wordt het uw strategisch kompas richting uw stip op de horizon.

Gerelateerde berichten: