Hoe oud is gieten?

Hoe oud is gieten?

Hoe oud is gieten?

Gieten, Drenthe. Hoewel de geschiedenis van een plaats eerst begint op het moment dat het bestaan kan worden aangetoond, is er voor die datum 1224, in de omgeving van Gieten zoals in Rolde en Anloo in de prehistorie al veel gebeurd.

Welke gemeente is gieten?

Gieten (Drents: Geetn) is een dorp gelegen op de Hondsrug in de provincie Drenthe in Nederland. Tot aan de gemeentelijke herindeling van 1998 was Gieten een zelfstandige gemeente. Na de vorming van de nieuwe gemeente Aa en Hunze werd Gieten het bestuurlijk centrum van de gemeente.

Welke gemeente is Gasselte?

Gasselte is een dorp in de gemeente Aa en Hunze in de Nederlandse provincie Drenthe, halverwege de dorpen Gieten en Borger, gelegen op de Hondsrug. Het dorp heeft 1.905 inwoners (1 januari 2021). Tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1998 was het dorp de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente.

Hoe groot is gieten?

24,74 km²Gieten / Oppervlakte

Welke gemeente is rolde?

Rolde is een dorp in de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe (Nederland), gelegen op de Rolderrug. Het is oorspronkelijk een esdorp en kent ook verschillende brinken. Het dorp ligt aan de N33 tussen Assen en Eemshaven.

Wat is gieten in de gemeente?

Gieten (Drents: Geetn) is een dorp gelegen op de Hondsrug in de provincie Drenthe in Nederland.Tot aan de gemeentelijke herindeling van 1998 was Gieten een zelfstandige gemeente. Na de vorming van de nieuwe gemeente Aa en Hunze werd Gieten het bestuurlijk centrum van de gemeente

Waar is gieten gevestigd?

Gieten ( Drents: Geetn) is een dorp gelegen op de Hondsrug in de provincie Drenthe in Nederland. Tot aan de gemeentelijke herindeling van 1998 was Gieten een zelfstandige gemeente. Na de vorming van de nieuwe gemeente Aa en Hunze werd Gieten het bestuurlijk centrum van de gemeente .

Wat zijn de giettechnieken?

Nu worden giettechnieken gebruikt om allerlei verschillende producten te maken zoals: behuizing voor mobiele telefoons, scheepsschroeven, vrachtwagenonderdelen en auto-onderdelen, machineonderdelen, luidklokken, keukengerei als een wok, grillpan en gaskookplaat.

Gerelateerde berichten: