Wat is het doel van een titratie?

Wat is het doel van een titratie?

Wat is het doel van een titratie?

Het doel van de titratie is om het equivalentie- of omslagpunt te bepalen, dat wil zeggen dat punt waar alle stof met onbekende concentratie gereageerd heeft en het toegedruppelde reagens dus een overmaat begint te vormen.

Hoe doe je een titratie?

Zo voer je een titratie uit

  1. Doe met een injectiespuit precies 1 mL bekende zure oplossing in een erlenmeyer, en voeg hier 10mL gedestilleerd water aan toe.
  2. Voeg twee druppels fenolftaleine oplossing toe.
  3. maak de buret schoon en spoel het kraantje uit met gedestilleerd water .
  4. Vul de buret met een basische oplossing .

Wat is een directe titratie?

Het bekendste soort titratie is de directe titratie, meestal wordt deze gebruikt om de concentratie van - bijvoorbeeld - een zure of basische stof te controleren in een oplossing; men spreekt dan van een zuur-basetitratie. De reactie tussen de reagerende stoffen kan ook een redoxreactie zijn; de titratie is dan een redoxtitratie.

Wat is een titration techniek?

Titratie is een techniek voor de kwantitatieve analyse van een bepaalde hoeveelheid stof (analyt) in een monster. Deze techniek is gebaseerd op een volledige chemische reactie tussen de analyt en een reagens (titrant) in een bekende concentratie, die aan het monster wordt toegevoegd: De titrant wordt toegevoegd totdat de reactie voltooid is.

Hoe wordt de concentratie van een titrant bepaald?

Titratie maakt het mogelijk de concentratie van een stof in een oplossing te bepalen. Dit gebeurt door bij deze stof geleidelijk -meestal druppelsgewijs- een andere oplossing, een reagens dat hier dan titrant wordt genoemd, toe te voegen. De concentratie van de titrant is bekend.

Gerelateerde berichten: