Wat is Buigverlies?

Wat is Buigverlies?

Wat is Buigverlies?

Buigverlies betreft het terugveren van een in een hoek gezet materiaal.

Wat is de K factor?

Het is een wiskundige vermenigvuldiger waarmee u de herpositioneerde neutrale as van de bocht na het vormen kunt lokaliseren. Eenmaal ontwikkeld, zal de waarde van de k-factor u in staat stellen om de totale hoeveelheid rek die binnen een bepaalde bocht zal optreden te voorspellen.

Hoe bereken je een uitslag?

Bij het berekenen van de uitslag wordt in het kantgebied de lengte van de neutrale lijn genomen. De neutrale lijn is dat vlak, dat onder de buiging van de plaat geen rek ondergaat. Bij vlakke of licht gebogen plaat ligt de neutrale lijn precies op de helft van de plaatdikte.

Hoe K factor berekenen?

Berekenen van de k-factor De formule voor de k-factor – voor staal – is 0.65 + 0.5 * log(Ri/t). De k-factor is slechts bedoeld voor het bepalen van de neutrale lijn en houdt geen rekening met de haalbaarheid van de zetting, scheurvorming en de minimale buigradius.

Hoe kun je materiaal met een radius buigen?

De buigradius. Tijdens buigen van vlakke platen zijn er diverse krachten die hun werk doen. De machine forceert het materiaal waardoor het materiaal zal rekken in de buitenbocht en zal stuiken in de binnenbocht. In hoeverre dit zicht voordoet is afhankelijk van de radius die aangebracht wordt en de materiaalsoort.

Hoe buig je Uponor?

Door de veer aan te brengen op de plaats van de te maken bocht, buigt men met de hand een bocht in de buis. Daarnaast zijn er ook speciale buigijzers te koop voor buigen van kunststof buizen.

Gerelateerde berichten: