Wat doet een forensische opsporing?

Wat doet een forensische opsporing?

Wat doet een forensische opsporing?

De forensische recherche zoekt naar sporen op de plek van een misdrijf, een brand, of een verkeersongeval. Denk aan vingerafdrukken, haren, bloedsporen, schoenafdrukken in de modder, bandensporen. Die sporen stellen we snel en zorgvuldig veilig, om ze in het laboratorium verder te onderzoeken.

Wat is een forensisch onderzoek?

Wat is forensisch onderzoek? Als er een misdaad heeft plaatsgevonden, zoals een moord of een inbraak, gaat de politie zoeken naar de mogelijke dader, die noemen we de verdachte. Ook probeert de politie uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Dit doet de politie door op de plaats waar de misdaad is geweest, de plaats delict, te zoeken naar sporen.

Wat is een forensisch analist?

Wat is een Forensisch Analist? Een Forensisch Analist is iemand die in op het plaats delict of in het laboratorium analyses uitvoert op materiaal dat is gevonden tijdens forensisch onderzoek. Daarna interpreteert hij de uitkomsten van het onderzoek. De Forensisch Analist onderzoekt tot in detail de samenstelling van sporen op hun chemische ...

Wat is forensische fotografie en video-onderzoek?

Forensische fotografie en video-onderzoek (onderzoek naar de authenticiteit, integriteit en herkomst van foto's en fotografische materialen en onderzoek ter identificatie van op foto's afgebeelde personen of voorwerpen) Forensische geneeskunde. Forensische informatica. Forensisch duiken. Forensische pathologie (ontstaan en verloop van ziekten, ...

Wat is het woord forensisch?

Het woord forensisch betekent "de rechtspraak ten dienst staand" en stamt af van het Latijnse woord forum (markt, bestuurlijk centrum), dat duidt op het openbare karakter van de rechtspraak. Een eenvoudig voorbeeld van forensisch onderzoek is de bepaling van de verstreken tijd tussen het overlijden en het ontdekken van het lichaam.

Gerelateerde berichten: