Wat zijn de gevolgen van ontlezing?

Wat zijn de gevolgen van ontlezing?

Wat zijn de gevolgen van ontlezing?

De ontlezing heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de gemiddelde taalvaardigheid, de verbeeldingskracht en het concentratievermogen (en ondermijnt dus carriere-kansen), maar draagt ook negatief bij aan de toenemende maatschappelijke onverschilligheid.

Wat literatuur vermag?

Met deze unieke verkenning toont Jeroen Brouwers dit jaar als geen ander wat literatuur vermag: een reis te maken door een binnenwereld van een ander. Het is fenomenaal, wild, ongeremd: het is de ultieme beheersing van ongeremdheid. De jury van de Libris Literatuurprijs 2021 kon en wilde daar niet omheen. Wat een boek!

Wat houdt ontlezing in?

Ontlezing is het minder lezen van boeken, kranten en tijdschriften door de bevolking in het algemeen. Dit verschijnsel doet zich voor door de opkomst van nieuwe, elektronische media. Sinds 1900 zijn de leesvaardigheid (mede als gevolg van geslaagde alfabetisering en gestegen welvaart) en de leeshonger steeds gestegen.

Wat te doen tegen ontlezing?

Oplossing voor ontlezing Bibliotheken proberen de digitalisering in te zetten om jongeren aan het lezen te krijgen. Zo ook de openbare bibliotheek in Almelo. “Wij hebben allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren op het gebied van leesbevordering. Op de meeste scholen in Almelo is een 'Bibliotheek op school'.

Wat is vermag?

1. de macht, do kracht hebben tot, kunnen doen : God vermag alles ; ik zal doen wat ik vermag ; tegen hem vermag ik niets ; de kunst vermag hier niets (bij een ernstige zieke), de geneesmiddelen kunnen hier niets uitrichten ; 2.

Gerelateerde berichten: