Wat is een goede Delta T?

Wat is een goede Delta T?

Wat is een goede Delta T?

Een voorbeeld van een goede ΔT is 15°C, met een aanvoertemperatuur van 60°C. De afvoertemperatuur is dan dus 45°C. De radiatoren worden dan geleidelijk warm, waardoor je tot 20% gas bespaart. Omdat de cv-ketel ook minder hard hoeft te werken, bespaar je bovendien tot 40% op het elektriciteitsverbruik.

Welke Delta T radiator?

Met radiatoren ligt de aanvoerwarmte vaak tussen de 90 graden en 65 graden. De retourtemperatuur zou bij 90 graden ongeveer 20 graden lager moeten liggen. Bij 65 graden eerder rond de 15 graden. Dat heet de Delta T.

Waarom cv op 80 graden?

Bij moderne ketels is de maximale aanvoertemperatuur 80 graden Celsius. Bij oudere cv-ketels zelfs 90 graden. Om die hoge temperatuur te bereiken gebruikt de ketel veel gas, en dat zorgt voor hoge energiekosten en meer CO2-uitstoot. Met een lagere cv-temperatuur bespaar je geld én CO2-uitstoot.

Wat is retourtemperatuur?

De retourtemperatuur is de temperatuur van het water in het buizensysteem nadat warmte is afgegeven in de kas. Het verschil tussen aanvoertemperatuur en retourtemperatuur (de delta T ten gevolge van de warmteafgifte) van het water ontstaat tijdens het transport door het verwarmingssysteem.

Wat is setpoint cv?

Schakelpunt of setpoint: instelling op de klokthermostaat. Het is een tijdstip waarop u een andere temperatuur wenst. Om bijvoorbeeld een extra schakelpunt in te voegen, voert u de gewenste dag, tijd en temperatuur in. Nachtverlagingstemperatuur: deze staat doorgaans ingesteld op 16 °C .

Hoe vaak moet cv aanslaan?

Is het de modulerende versie van Chronoterm of is het de gewone? continu moeten blijven branden. Als je de gewone hebt, dan is 4 a 5x per uur vrij normaal. rendement en een iets beter comfort.

Gerelateerde berichten: