Wat zijn tropische temperaturen?

Wat zijn tropische temperaturen?

Wat zijn tropische temperaturen?

Een tropische dag is volgens de meteorologie een dag waarop de maximumtemperatuur 30,0 graden of hoger is. Het grootste deel van ons land telt gewoonlijk (gemiddeld over 19) twee tot vijf tropische dagen per jaar.

Wat is de hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde?

Warmste en koudste plek op aarde. De hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde is 57,7 graden Celsius. Dit hoogterecord is in 1922 gemeten in Libië in de stad Azizia. Die stad ligt in het noordwesten. De koudste temperatuur op aard ooit gemeten is −89.2 graden Celsius.

Wat is de laagste temperatuur ter wereld?

Laagste temperatuur ter wereld. De laagste buitentemperatuur die ooit gemeten is op aarde, is -93,2 graden Celsius. Deze temperatuur werd gemeten op de Zuidpool. De koudste plek op aarde waar mensen wonen is het Siberische dorpje genaamd Ojmjakon.

Wanneer werd de laagste temperatuur gemeten in Nederland?

De laagste temperatuur in Nederland werd gemeten op 27 januari 1942 in Winterswijk. Er werd een temperatuur van -27,4 graden Celsius gemeten. Dit was ook de laatste dag van de koudste periode ooit in Nederland, die duurde van 18 januari 1942 tot 27 januari 1942 en een gemiddelde temperatuur had van -11,3 graden Celsius.

Wat is de hoogste buitentemperatuur op aarde gemeten?

De hoogste buitentemperatuur ooit gemeten op aarde is gemeten in de Dasht-e Lut. Dit is een zeer warme woestijn in Iran. In deze woestijn wordt het regelmatig boven de 60 graden Celsius, maar tussen 2003 en 2005 werd er een temperatuur gemeten van maar liefst 70,7 graden Celsius!

Gerelateerde berichten: