Wat betekent HR bij koudschuim?

Wat betekent HR bij koudschuim?

Wat betekent HR bij koudschuim?

Koudschuim staat ook wel bekend als High Resilience schuim of HR-schuim. High Resilience houdt in dat het schuim zeer veerkrachtig is, wat ook weer een van de redenen is dat het zeer geschikt is voor matrassen.

Wat betekent sg30?

Polyether (vaak aangegeven met SG 30, SG 40 e.d.) Het soortelijk gewicht (SG) oftewel de dichtheid van deze matrassen loopt sterk uiteen en heeft uiteraard een grote invloed op de kwaliteit ervan. Een hoog soortelijk gewicht (40 tot 60 kg/m3) duidt aan dat de matras een groot draagvermogen bezit.

Hoe herken je koudschuim?

Koudschuim is te herkennen aan een grillige celstructuur. De cellen verschillen allemaal in grootte en zijn niet allen rond. Daarnaast is koudschuim te herkennen aan de veerkracht. De veerkracht van koudschuim is progressief.

Wat is HR 50 koudschuim?

HR staat voor High Resilience en geeft de veerkracht van de koudschuim platen aan. 50 staat voor Soortelijk Gewicht, kortgezegd SG. Kortgezegd houdt HR SG50 soft dus in dat een kubieke meter van dit koudschuim een gewicht heeft van 50 kilo.

Welke HR waarde matras kind?

Voor volwassenen ligt de optimale HR-waarde hoger dan 45 (bij een gewicht tussen 70-115 kg). Voor kinderen ligt dit idealiter iets lager; tussen de 25 en 30. Deze waarde biedt genoeg veerkracht en comfort voor het kleine kinderlichaam.

Wat is SG35?

Het schuimrubber SG35 staat bekend om zijn veerkrachtigheid, soepelheid en flexibiliteit. Wanneer u dit schuim indrukt, veert het snel weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. De kwaliteit van polyether wordt aangeduid met SG, wat staat voor soortelijk gewicht.

Is koudschuim hard?

Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper.

Is traagschuim hard of zacht?

Traagschuim heeft opvallende eigenschappen Van nature is het materiaal vrij hard, maar onder invloed van lichaamswarmte- en gewicht wordt het al snel zachter. Dit zal u het gevoel geven dat u lekker wegzakt in het matras.

Gerelateerde berichten: