Hoe is Titus aan de macht gekomen?

Hoe is Titus aan de macht gekomen?

Hoe is Titus aan de macht gekomen?

Hij was lid van de Flavische dynastie en volgde zijn vader Vespasianus op na zijn dood. Daarmee werd hij de eerste Romeinse keizer die de troon besteeg na zijn eigen vader. Titus werd, dankzij de militaire successen van zijn vader, opgevoed aan het hof samen met Britannicus, de zoon van Claudius.

Hoe is Domitianus aan de macht gekomen?

Romeinse Rijk Vespasianus stierf in 79 en werd opgevolgd door Titus. Aan diens bewind kwam twee jaar later echter een onverwacht einde toen hij in 81 door een dodelijke ziekte werd getroffen. Nog de volgende dag werd Domitianus door de pretoriaanse garde tot keizer uitgeroepen.

Hoe ging Vespasianus dood?

DiarreeVespasianus / DoodsoorzaakDiarree of buikloop is een hoofdzakelijk dunne, brijige tot waterige, soms slijmerige, ontlasting die gepaard gaat met de nood om dringend naar het toilet te gaan. Wikipedia

Hoe is keizer macrinus aan de macht gekomen?

Toen hij geloofde bij Caracalla in ongenade te zijn gevallen, en hij daarom voor zijn leven vreesde, smeedde hij een moordcomplot dat op succesvol ten uitvoer werd gebracht. Na enige dagen aarzeling verhief het leger hem tot opvolger van de vermoorde keizer.

Hoe is Trajanus dood gegaan?

BeroerteTrajanus / DoodsoorzaakEen cerebrovasculair accident of cerebrovasculaire aandoening, in de volksmond beter bekend als beroerte, attaque en apoplexie, is een acute medische aandoening waarbij er een plotselinge verstoring van de doorbloeding van de hersenen plaatsvindt. Wikipedia

Waar woonden de Romeinse keizers?

op 21 april. De eigenlijke geschiedenis van Rome begon echter al rond 1000 v. Chr., toen de Latijnen zich vestigden in Latium, de streek rondom Rome. Rond die tijd werden de Latijnen geregeerd door de legendarische koning Latinus.

Gerelateerde berichten: