Wat is de warmste plek in Duitsland?

Wat is de warmste plek in Duitsland?

Wat is de warmste plek in Duitsland?

In het uiterste zuiden aan de grens met Oostenrijk heerst een hooggebergteklimaat. De temperatuur mag dan in Duitsland gemiddeld hetzelfde zijn als in Nederland, op de heuveltoppen is het een stuk koeler dan in de lagere gebieden. Gemiddeld over het jaar is Keulen de warmste plaats van Duitsland.

Waar zonnig in Duitsland?

Het zonnigste gebied vind je in het noordoosten van Duitsland, zo tussen Lübeck en de Poolse grens. Hier heb je de grootste kans op zonnig weer.

Wat is de koudste maand in Duitsland?

Over het algemeen komen extreme weersituaties of grote temperatuurschommelingen in Duitsland nauwelijks voor. Januari is de koudste maand met gemiddelde temperaturen van -6°C tot -1°C. Juli is de warmste maand met gemiddelde temperaturen van 17-20°C.

Wat zijn de verschillen tussen de Nederlandse maanden en het Duits?

Maanden in het Duits. Ook de gelijkenissen tussen de Nederlandse maanden en de maand in Duits zijn duidelijk. Ook hier is het belangrijkste verschil dat ze met een hoofdletter geschreven worden en er een lidwoord voorstaat. Dit lidwoord kan je in het Nederlands moeilijk kan vertalen.

Wat zijn de officiële feestdagen in Duitsland?

Officiële feestdagen in Duitsland zijn: Nieuwjaarsdag (Neujahr) (1 januari) Driekoningen (Erscheinungsfest) (6 januari, alleen in Baden-Württemberg, Bayern en Sachsen-Anhalt) Goede Vrijdag (Karfreitag) Pasen (Ostern) (twee dagen) Dag van de Arbeid (Maifeiertag) (1 mei) Hemelvaartsdag (Christi Himmelfahrt) = ook Vatertag.

Gerelateerde berichten: