Wat was de aanleiding van het ontstaan van het internet?

Wat was de aanleiding van het ontstaan van het internet?

Wat was de aanleiding van het ontstaan van het internet?

Eerste netwerk Een van de projecten van dat onderzoekbureau was het ontwikkelen van een veilige manier om te communiceren met universiteiten die voor het bureau aan het werk waren. Ze bedachten een computernetwerk dat stabiel en niet afluisterbaar was. In 1969 was het eerste internet een feit.

Hoe werkt het internet technisch?

Het internet is een complex systeem dat wereldwijd wordt gebruikt. Het werkt met het doorsturen van codes, die via servers bij jouw computer terechtkomen. Langs glasvezelkabels, radiokabels en draadloze netwerken, zoals 4G, worden gigantische hoeveelheden informatie uitgewisseld.

Wat is de geschiedenis van social media?

De geschiedenis van social media loopt gelijk met die van het internet. Usenet, vanaf 1979, liet gebruikers al berichten en bestanden uitwisselen. Dat resulteerde in discussies over sport, wetenschap, literatuur en muziek, en met name illegale kopiëen van spelletjes en software. In 1995 was er classmates.com, de allereerste profielensite.

Wat is de ontwikkeling van het internet?

Als je de ontwikkeling van het internet zoals wij het kennen bekijkt, dan vallen drie zaken op: techniek, aanbod en gedrag. Het begint met technische innovatie, zoals de eerste e-mail en het eerste grote bulletin board. Dat verandert de manier waarop we kijken.

Hoe kwam het internet in Nederland tot stand?

17 november 1988: Het Nederlandse Centrum Wiskunde & Informatica werd aangesloten op het internet door Piet Beertema en bracht daarmee de eerste Europese verbinding tot stand. 1989: NLnet biedt als eerste internetaanbieder wereldwijd een lokale inbelinfrastructuur. 1989: Het internet omvatte meer dan 100.000 hosts.

Gerelateerde berichten: