Wat heeft Lucky Luke in zijn mond?

Wat heeft Lucky Luke in zijn mond?

Wat heeft Lucky Luke in zijn mond?

Met René Goscinny, ook de scenarist van de Asterix-albums, bereikte Morris vervolgens een enorm publiek: van de Lucky Luke-albums zijn honderden miljoenen exemplaren verkocht. En van zijn kant groeide de cowboy met dat publiek mee: tegenwoordig heeft hij een strootje in zijn mond in plaats van een sjekkie.

Wat drinkt Lucky Luke?

Als verzet tekende hij een stripverhaal van een bladzijde waarin Lucky Luke whisky drinkt, mensen die hem ergeren doodschiet en naar bed gaat met een cancandanseres.

Hoe heet het paard van Lucky?

Jolly Jumper is een fictief paard uit de Belgische stripreeks Lucky Luke gecreëerd door Morris. Hij is in deze stripreeks het paard van de cowboy naar wie de reeks genoemd is. Beeld van Jolly Jumper. Jolly Jumper is een schimmel met bruine vlekken op zijn linkerkant.

Hoe heet de hond van Lucky Luke?

Rataplan (Frans: Rantanplan) is een striphond van tekenaar Morris. Hij werd bekend in de strip Lucky Luke als bewaker van de gevangenis waar de Daltons gevangenzitten en kreeg later zijn eigen serie. Hij is 'de domste hond' ten westen van de Mississippi. Rataplan is dol op eten en op Joe Dalton.

Welk figuur kan sneller schieten dan zijn schaduw?

Dat is Lucky Luke, de stripfiguur uit de jaren vijftig. Een lonesome cowboy, die sneller schiet dan zijn schaduw, Lucky komt op voor minder bedeelden en bestrijdt de misdaad.

Gerelateerde berichten: