Hoe is het logo van Apple ontstaan?

Hoe is het logo van Apple ontstaan?

Hoe is het logo van Apple ontstaan?

Apple's oprichters zouden tijdens het maken van een logo aan Turing hebben gedacht. Als eerbetoon aan deze prominente computerpionier kozen ze voor een appel met een hap eruit in de kleuren van de regenboog.

Waarom een appel als logo?

Jaren na de oorlog, op , pleegde hij zelfmoord door een hap te nemen uit een appel, gevuld met cyanide. Volgens dit verhaal zouden Apple's oprichters tijdens hun zoektocht naar een logo aan Turing hebben gedacht. Als eerbetoon aan deze man kozen ze voor een appel met een hap er uit.

Wie heeft het merk Apple bedacht?

Steve Jobs, een bevriend computerliefhebber, ziet hier wel een handeltje in. Samen met Wozniak en een andere vriend, Ronald Wayne, richt hij in 1976 Apple Computers Inc. op. Jobs houdt zich in die tijd aan een dieet waarin hij vooral fruit eet, wat de inspiratiebron vormt voor de naam Apple.

Waar komt het merk Apple vandaan?

Apple Inc. is een Amerikaans technologiebedrijf dat op is opgericht (toen met de naam Apple Computer, Inc.) door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië. Apple Inc.

Hoeveel Apple apparaten zijn er?

In het gedeelte 'Apparaten' van uw Apple ID-accountpagina ziet u alle apparaten waarop u momenteel met uw Apple ID bent ingelogd, inclusief Android-apparaten, consoles en smart-tv's: Log in bij appleid.apple.com* en selecteer vervolgens 'Apparaten'.

Wat is het vermogen van Apple?

In totaal boekte Apple een recordomzet van 123,9 miljard dollar, waar dat een jaar geleden nog 95,7 miljard dollar was. Ook op het vlak van de winst deed het bedrijf goede zaken. Die steeg van 28,8 miljard dollar naar 34,6 miljard dollar.

Wat is de betekenis van een appel?

Appèl heeft verschillende betekenissen. De bekendste zijn: 'hoger beroep', 'sein om zich te verzamelen' en 'reclamering, melding van een overtreding' (bijvoorbeeld in de sport). Hieronder staan meer voorbeelden van uitdrukkingen en combinaties met appel/appèl.

Wat betekent Apple?

Producent van de Mac-serie (Apple-computers) zoals iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Studio en het bijbehorende besturingssysteem MacOS. Maar ook van de iPad en iPhone met het besturingssysteem iOS. De betekenis van dit Engelse woord is 'appel'. Dit komt terug in het logo van het bedrijf: een appel met een hap eruit.

Welke apparaten heeft Apple?

In het gedeelte 'Apparaten' van uw Apple ID-accountpagina ziet u alle apparaten waarop u momenteel met uw Apple ID bent ingelogd, inclusief Android-apparaten, consoles en smart-tv's: Log in bij appleid.apple.com* en selecteer vervolgens 'Apparaten'.

Waar verdient Apple zijn geld mee?

Apple verdient echter niet alleen geld door het verkopen van gadgets. Zo heeft het qua diensten ook goed gescoord. Apple Pay, Apple Music en Apple TV+ hebben ook gezorgd voor een flinke duit in het zakje met in totaal nu 825 miljoen klanten (met dit eerste kwartaal een groei van 40 miljoen klanten).

Hoeveel geld krijgt Apple per jaar?

Tim Cook (Afbeelding: Apple Inc.) Dat Apple veel geld omzet wordt iedere kwartaal weer opnieuw duidelijk. In Q wist het bedrijf, met een omzet van 97,3 miljard dollar, wederom een record neer te zetten.

Gerelateerde berichten: