Hoeveel sporters overlijden?

Hoeveel sporters overlijden?

Hoeveel sporters overlijden?

Uit een groot Italiaans onderzoek onder competitieve sporters van 12 tot 35 jaar is gebleken dat op elke 100.000 atleten er ieder jaar 3,6 op deze wijze overlijden. Onder niet-sportende jongeren is dat één op de 100.000. Mannen blijken een tien keer grotere kans te hebben op plots overlijden dan vrouwen.

Welke sporten zijn er niet in de olympische Spelen?

Softbal verdween voor de Olympische Spelen van Londen in 2012. Ook honkbal is geen olympische sport meer. Rugby en golf verdwenen eerder uit de Spelen, maar kwamen in 2016 weer terug. Wat een veranderingen!

Hebben topsporters meer kans op hartfalen?

Topsporters die corona hebben doorgemaakt, hebben een klein risico op hartproblemen. Dit blijkt uit onderzoek door cardiologen van Amsterdam UMC onder 85 sporters. De onderzoekers maken deze resultaten bekend tijdens het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie op 4 november 2021.

Waarom hebben voetballers vaak hartproblemen?

De oorzaak is dan vaak aangeboren en/of erfelijke hartaandoeningen. Volgens sportarts Aernout Snoek, werkzaam in het Isala Ziekenhuis in Zwolle, zijn er bij sporters boven de 35 vaak andere oorzaken. "Dan gaat het vaak om roken, weinig bewegen, een hoge bloeddruk of suikerziekte."

Waarom hebben sporters hartproblemen?

Je verwacht het misschien niet, maar fanatieke sporters hebben soms veel slagaderverkalking. In de wand van bloedvaten ontstaan dan verdikkingen, waardoor er minder bloed doorheen kan. Dit kan klachten veroorzaken, zoals pijn op de borst.

Waar zijn de Spelen gehouden?

Komende edities van de Olympische Spelen De eerstvolgende editie zijn de Olympische Spelen in 2021 in Tokio. Het is afwachten of deze Spelen wel doorgaan en in welke vorm dat zal zijn. De Olympische Spelen in 2024 zijn in Parijs. De Olympische Spelen in 2028 worden in Los Angeles gehouden.

Gerelateerde berichten: