Wat betekent het als je navel pijn doet?

Wat betekent het als je navel pijn doet?

Wat betekent het als je navel pijn doet?

Buikpijn rond de navel, hangt vaak samen met een aandoening van de dunne darm: een ontsteking, zoals de ziekte van Crohn, besmetting met een parasiet of bacterie. Bacteriële infectie.

Wat is een navelbreuk operatie?

Een navelbreuk is een zwakke plek in de buikwand ter hoogte van de navel. Hierdoor ontstaat in de navel een uitstulping van vetweefsel en soms een stukje darm. Met een operatie kan het uitstulpende weefsel worden teruggeplaatst in de buikholte. Meestal kunt u op de dag van de operatie weer naar huis.

Hoe geneest een navelbreuk?

Via een kijkoperatie of een open buikoperatie wordt de uitstulping in het buikvlies teruggedrongen. Daarna wordt de zwakke plek in de buikwand met een kunststof matje verstevigd. Een kleine breuk kan behandeld worden door het sluiten van de breukpoort.

Wat zit er onder de navel?

Na de maag komt eerst de dunne darm, daarna de dikke darm. Waar de dikke darm begint, zit een 'doodlopend' stukje darm, de blindedarm. De latijnse naam voor blindedarm. De blindedarm zit rechtsonder in de buik en is 2-20 cm lang, zo dik als een potlood en hol van binnen.

Is een navelbreuk operatie pijnlijk?

Na uw operatie is het operatiegebied pijnlijk. In de twee weken na de operatie neemt de pijn af. Vooraf wordt pijnstilling met u afgesproken, ook voor thuis. Vlak na de operatie ondersteunt u het wondgebied met uw hand, vooral bij drukverhoging bij hoesten en persen.

Hoelang duurt een operatie aan een navelbreuk?

Duur van de operatie De operatie duurt ongeveer 30 minuten. U kunt na de operatie dezelfde dag naar huis, mits u zich goed voelt. Vindt de operatie laat in de middag plaats, dan mag u meestal de volgende dag naar huis. Het operatiegebied kan na de operatie pijnlijk zijn.

Wat is de oorzaak van een navelbreuk?

Oorzaak navelbreuk Een navelbreuk ontstaat door verhoogde druk in de buikholte. Door deze druk rekt de buikwand uit. Verhoogde druk ontstaat bijvoorbeeld door toename van het lichaamsgewicht, veel hoesten, flink persen of regelmatig zwaar tillen.

Is een navelbreuk ernstig?

In het kort. Een navelbreuk is een uitstulping van buikvlies door een zwakke plek in de buikwand. Bij druk op de buik, door bijvoorbeeld hoesten en persen, puilt de zwelling naar buiten. Meestal zijn er geen klachten en hoeft u er niets aan te doen.

Hoe pijnlijk is een navelbreuk?

U hoeft geen klachten te hebben, maar soms is er sprake van een pijnlijk, branderig gevoel. Wanneer de breuk bekneld raakt, verergert de pijn. Daarnaast ziet u een bult of zwelling bij uw navel.

Hoe lang duurt een navelbreuk?

30 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de opening en de techniek. De ingreep duurt minder lang als er geen prothese nodig is.

Gerelateerde berichten: