Wat voor orgaan zit er achter je navel?

Wat voor orgaan zit er achter je navel?

Wat voor orgaan zit er achter je navel?

Placenta. In de baarmoeder zit de moederkoek (zie plaatje), met een medisch woord ook placenta genoemd. Hierin zitten bloedvaten van de moeder en van de baby die langs elkaar heen lopen. In de placenta wisselen de moeder en de baby stoffen uit.

Wat moet je doen als je navel pijn doet?

Pijn achter de navel kan ook komen door problemen met de darmen. Kijk of je anders reageert op bepaald voedsel. Of bespreek deze mogelijkheid eventueel met jou huisarts. Daarnaast kan door de verandering van jou lichaam wel problemen ontstaan met de rug en buikspieren.

Waar zit de navelstreng aan vast bij de moeder?

Functie navelstreng De navelstreng verbindt tijdens je zwangerschap de placenta (moederkoek) met je baby. De placenta haalt onder andere zuurstof en voedingsstoffen uit jouw bloedbaan voor je baby, via de navelstreng worden deze naar je baby gebracht.

Waar zit de placenta aan vast?

De placenta voorziet de baby van zuurstof en voedingsstoffen Er is normaal gesproken dus geen contact tussen het bloed van moeder en kind. Aan de placenta zit de navelstreng, die loopt naar de baby. De bloedcirculatie van de baby gaat via de navelstrengvaten naar de placenta en weer terug naar de baby.

Waar zit je navel?

De navel is het litteken dat achterblijft na het verdrogen van de navelstreng. De navel heeft daardoor een symbolische betekenis van verbinding met het leven gekregen. De vorm van de menselijke navel is afhankelijk van de wijze waarop het litteken vergroeit.

Hoe krijg ik mijn navel schoon?

Het beste is om je navel dagelijks schoon te maken met water en een niet-agressieve zeep. Je mag ook een washandje of wattenstaafje gebruiken want in tegenstelling tot je oren is je navelbuik een 'zakje' en kun je het wattenstaafje dus niet te diep duwen.

Gerelateerde berichten: