Welke organen zitten er in de bovenbuik?

Welke organen zitten er in de bovenbuik?

Welke organen zitten er in de bovenbuik?

Een echografie van de bovenbuik is een onderzoek met behulp van geluidsgolven, waarbij de organen in de bovenbuik (voornamelijk de alvleesklier, galblaas, lever, milt, nieren en aorta) afgebeeld worden. De bovenbuik wordt met een echotransducer onderzocht.

Welke organen heb je in je buik?

Anatomie van de buik De inwendige organen zoals de darmen, maag en lever kunnen klachten veroorzaken bij een verstopping, blinde darmontsteking of maagzweer. Dit zijn klachten waarmee u naar de huisarts moet. De buikspieren zijn opgebouwd uit een aantal lagen van spieren over elkaar.

Wat zijn de symptomen van alvleesklier?

Klachten bij alvleesklierkanker kunnen onder andere zijn: gele huid en geel oogwit (geelzucht) donkere urine en beige of grijswitte poep. gewicht verliezen.

Wat is het bovenste deel van de maag?

De maag bestaat uit twee delen. Het bovenste deel (fundus en corpus) van de maag zorgt voornamelijk voor het toevoegen van maagsap aan de brij. Het onderste deel (antrum) van de maag zorgt vooral voor het kneden, mixen en malen.

Wat is de functie van de maag?

Functie van de maag. Je maag is onderdeel van het spijsverteringsstelsel en heeft twee verschillende functies. Namelijk een functie in de vertering van je voedsel, maar ook in de afweer tegen micro-organismen. De maag maakt je voedsel fijner door het te kneden en er wordt ook een begin gemaakt in de vertering van eiwitten en vetten.

Wat is de maag van mensen?

Anatomie. De maag van mensen heeft de vorm van een gekromde zak en ligt links boven in de buikholte.De maag grenst aan de lever, de milt, de alvleesklier, het middenrif en voor een gedeelte aan de dikke darm.Afhankelijk van de inhoud en van de houding van het lichaam neemt de maag verschillende vormen aan.

Wat is de inhoud van een volle maag?

Een volle maag heeft een inhoud van ongeveer drie liter. Tussen de slokdarm en de maag bevindt zich een sluitspier, zodat voedsel vanuit de maag niet terug de slokdarm kan instromen. Maagwand. De maagwand is ongeveer 0,5 centimeter dik en opgebouwd uit verschillende lagen. Van binnen naar buiten zijn dat:

Gerelateerde berichten: