Hoe krijg je acute hepatitis?

Hoe krijg je acute hepatitis?

Hoe krijg je acute hepatitis?

Ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door een virus. Deze leverontsteking wordt overgedragen door voedsel en drinkwater dat besmet is. Hepatitis A geneest vanzelf.

Hoe kan hepatitis B overgedragen worden?

Hepatitis B wordt overgedragen door onveilig seksueel contact, bloedcontact of bloedproducten. Het virus kan ook rond de bevalling overgedragen worden van moeder op kind. Een kleine hoeveelheid besmet bloed in een wondje is al voldoende om een infectie te veroorzaken.

Waarom chronische inactieve hepatitis B?

Mensen met chronische actieve hepatitis B kunnen op den duur ook leverkanker krijgen, waardoor mensen kunnen overlijden. Bij chronische inactieve hepatitis B blijft het virus, zonder klachten te veroorzaken, sluimerend aanwezig. Chronische inactieve hepatitis B heeft op de lange duur meestal weinig gevolgen.

Wat is hepatitis B?

Hepatitis B. Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. Dit virus wordt overgedragen via bloed, seksueel contact en van moeder op kind. Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus.

Wat is hepatitis B ontsteking?

Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. De overdracht kan plaatsvinden van moeder op kind bij de geboorte, door seksueel contact of contact met bloed.

Gerelateerde berichten: