Waarom ontstond de barok?

Waarom ontstond de barok?

Waarom ontstond de barok?

De barok ontstond aan het eind van de 16e eeuw in Italië, met name in Rome, als onderdeel van de contrareformatie. Bij het Concilie van Trente was besloten dat kunst een middel was om Bijbelverhalen aan het volk over te brengen.

Wat is een barokstijlperiode?

Barok (stijlperiode) De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e eeuw in Italië tot ontwikkeling kwam en tot in de eerste helft van de 18e eeuw voortduurde, en die zich kenmerkt door overdaad van vorm en heftigheid van gevoelsuitdrukking.

Wat is de barok in Italië?

De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e eeuw in Italië tot ontwikkeling kwam en tot in de eerste helft van de 18e eeuw voortduurde, en die zich kenmerkt door overdaad van vorm en heftigheid van gevoelsuitdrukking.

Wat is een Nederlandse barokke architectuur?

Nederlandse barokke architectuur is een onderdeel van barokke architectuur die in de Nederlandse Republiek en zijn koloniën tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw van de 17e eeuw werd gebruikt. Vooral de Nederlandse schilderkunst speelde tijdens deze periode een rol, bij de barok werden veel beroemde schilderijen gemaakt door Nederlandse schilders.

Wat is een barok stijl?

Barok (stijlperiode) De barok is een periode van artistieke stijl, die overdreven beweging gebruikt, duidelijk en gemakkelijk aanduidend detail voor de productie van drama, spanning, uitbundigheid en grandeur in de beeldhouwkunst, schilderkunst, architectuur, literatuur, dans, theater en muziek. De stijl begon rond 1600 in Rome en Italië ...

Gerelateerde berichten: