Wat zijn de kenmerken van Jupiter?

Wat zijn de kenmerken van Jupiter?

Wat zijn de kenmerken van Jupiter?

Jupiter is een gasplaneet, met een temperatuur van 153 graden Celsius onder de 0. De diameter van Jupiter is 69 911 km. De aarde is ongeveer 7 keer zo klein, of gezegd Jupiter is 7 keer zo groot. Jupiter doet er ongeveer 12 jaar over om een rondje te maken om de zon.

Wat is de oudste planeet ter wereld?

Jupiter is de oudste en de grootste Jupiter is niet alleen de grootste, maar nu ook officieel de oudste planeet van ons zonnestelsel.

Waar is Jupiter te zien?

Jupiter staat op dit moment in het sterrenbeeld Walvis. De planeet heeft een helderheid van -2,1m en zijn schijnbare diameter meet 42,3”. De schijnbare afstand tussen de Zon en de planeet bedraagt 101°. Jupiter bevindt zich op 4,7 AE (697 miljoen km) van de Aarde, circa 6% dichterbij dan gemiddeld.

Wie is de vader van Jupiter?

Jupiter (Latijn: Iuppiter of Iupiter; in dichterlijk Nederlands vroeger ook Jupijn), is een figuur uit de Romeinse mythologie. Hij is de oppergod en god van de hemel en het onweer. Hij is de zoon van Rhea en Saturnus, en de jongste broer van Ceres, Vesta, Pluto, Neptunus en Juno.

Wat zijn de manen van Jupiter?

Jupiter heeft voor zover we weten 16 manen. Vier van deze manen zijn zelfs groter dan Pluto. Eén van die manen heet Europa en die is helemaal bedekt met ijs. Het is een van de bekendste manen van Jupiter. Drie ook beroemde manen heten Ganymedes, Io en Callisto. De maan Ganymedes is zelfs groter dan Mercurius.

Hoe groot is de planeet Jupiter?

Jupiter is een gasplaneet, met een temperatuur van 153 graden Celsius onder de 0. De diameter van Jupiter is 69 911 km. De aarde is ongeveer 7 keer zo klein, of gezegd Jupiter is 7 keer zo groot. Jupiter doet er ongeveer 12 jaar over om een rondje te maken om de zon. En staat op 778.500.000 km van de zon. Jupiter is de grootste planeet van ons ...

Wat is het verschil tussen Jupiter en de aarde?

Verschil in afmeting tussen Jupiter en de Aarde. Jupiter vervult een belangrijke functie binnen het zonnestelsel. Doordat hij zwaarder is dan alle andere planeten tezamen is hij een belangrijke component van het massa-evenwicht van het zonnestelsel.

Wat is de diameter van Jupiter?

De diameter van Jupiter is 69 911 km. De aarde is ongeveer 7 keer zo klein, of gezegd Jupiter is 7 keer zo groot. Jupiter doet er ongeveer 12 jaar over om een rondje te maken om de zon. En staat op 778.500.000 km van de zon. Jupiter is de grootste planeet van ons Zonnestelsel. Jupiter is tweeënhalf keer zo zwaar als alle andere planeten bij elkaar.

Gerelateerde berichten: