Wie heeft Nigeria ontdekt?

Wie heeft Nigeria ontdekt?

Wie heeft Nigeria ontdekt?

In de achtste eeuw kwamen voor het eerst moslims in het gebied van het huidige Nigeria om mensen te vertellen over de islam. Vanaf 1472 kwamen de Portugezen; later kwamen de Engelsen. Nadat de Europeanen aanvankelijk in peper en ivoor hadden gehandeld, gingen ze al spoedig over tot de slavenhandel.

Welke etnische groepen leven in Nigeria?

Nigeria is een groot land met veel inwoners en een hoge bevolkingsgroei. Er leven meer dan 250 verschillende etnische groepen. Het noorden is overwegend Islamitisch en het zuiden overwegend christelijk. aantal inwoners: 155.215.5)

Wat is de bevolkingsdichtheid van Nigeria?

Nigeria is een groot land met veel inwoners en een hoge bevolkingsgroei. Er leven meer dan 250 verschillende etnische groepen. Het noorden is overwegend Islamitisch en het zuiden overwegend christelijk. aantal inwoners: 155.215.5) Bevolkingsdichtheid: 168 inw. /km 2. (Index Mundi, 2011)

Wat is de bevolking van Nigeria?

Bevolking en cultuur. Nigeria is een groot land met veel inwoners en een hoge bevolkingsgroei. Er leven meer dan 250 verschillende etnische groepen. Het noorden is overwegend Islamitisch en het zuiden overwegend christelijk. aantal inwoners: 155.215.5)

Wat is de officiële taal in Nigeria?

Etnische en religieuze groepen. Religie: 50% moslims, 40% christenen en 10% natuurgodsdiensten. Talen: Engels is de officiële taal, verder o.a. Hausa, Yoruba, Igbo (Ibo), Fulani. Naar schatting worden in Nigeria ca. 500 verschillende talen gesproken.

Gerelateerde berichten: