Welke landen vieren geen Kerstmis?

Welke landen vieren geen Kerstmis?

Welke landen vieren geen Kerstmis?

In welke landen je beter geen kerst kunt vieren

  • Saoedi-Arabië Dit land staat bekend als streng islamitisch en Kerstmis is er al jaren grotendeels verboden. ...
  • Noord-Korea. Het zal weinig mensen verbazen dat ook Noord-Korea op deze lijst voorkomt. ...
  • Maldiven. ...
  • Bhutan. ...
  • Mauritanië

Hoe viert islam kerst?

"Het idee dat Jezus de zoon van God is, is in strijd met de islam. Zijn geboorte dus ook", vertelt arabist Leo Kwarten. "Veel moslims vieren daarom geen Kerst." Harde cijfers zijn er niet, maar hij schat dat 30 tot 40 procent van de moslims toch iets doet: in de vorm van feestelijke verlichting of een boom.

Met wie vier je kerst?

Wereldwijd vieren miljoenen mensen op 25 december het grootste christelijke feest van het jaar. In (nacht)diensten komen gelovigen samen om de geboorte van Jezus Christus te vieren. En het is ook een familiefeest met lekker eten, een versierde boom, soms cadeautjes maar vooral veel gezelligheid.

Hoe vieren ze kerst in Turkije?

Turken kopen niet alleen kerstbomen, maar eten ook kalkoen. Het verschil met het Westen is dat dit allemaal niet met kerst gebeurt, maar met oud en nieuw. Veel Turken weten niet dat de dag waarop kerst wordt gevierd een andere is dan de laatste dag van het jaar.

Hoe vieren moslims nieuwjaar?

In de moskee wordt een speciale gebedsdienst gehouden, waarna iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar toewenst. Op deze dag gedenken de moslims tevens het vertrek van de profeet Mohammed uit Mekka. Op Asjoera, de tiende dag van de eerste maand van het islamitisch jaar, wordt pas echt nieuwjaar gevierd.

Gerelateerde berichten: