Wat is de warmste temperatuur mogelijk?

Wat is de warmste temperatuur mogelijk?

Wat is de warmste temperatuur mogelijk?

De hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde is 57,7 graden Celsius. Dit hoogterecord is in 1922 gemeten in Libië in de stad Azizia. Die stad ligt in het noordwesten. De koudste temperatuur op aard ooit gemeten is −89.2 graden Celsius.

Wanneer werd de hoogste temperatuur ooit gemeten?

Op 23 augustus 1944 werd in Warnsveld de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten. Er werd een temperatuur van 38,6 graden Celsius gemeten. In dat zelfde jaar enkele weken later trok ook de zwaarste storm ooit over Nederland.

Wat is de laagste temperatuur ter wereld?

Laagste temperatuur ter wereld. De laagste buitentemperatuur die ooit gemeten is op aarde, is -93,2 graden Celsius. Deze temperatuur werd gemeten op de Zuidpool. De koudste plek op aarde waar mensen wonen is het Siberische dorpje genaamd Ojmjakon.

Wat is de hoogste buitentemperatuur op aarde gemeten?

De hoogste buitentemperatuur ooit gemeten op aarde is gemeten in de Dasht-e Lut. Dit is een zeer warme woestijn in Iran. In deze woestijn wordt het regelmatig boven de 60 graden Celsius, maar tussen 20 werd er een temperatuur gemeten van maar liefst 70,7 graden Celsius!

Wanneer werd de laagste temperatuur gemeten in Nederland?

De laagste temperatuur in Nederland werd gemeten op 27 januari 1942 in Winterswijk. Er werd een temperatuur van -27,4 graden Celsius gemeten. Dit was ook de laatste dag van de koudste periode ooit in Nederland, die duurde van 18 januari 1942 tot 27 januari 1942 en een gemiddelde temperatuur had van -11,3 graden Celsius.

Gerelateerde berichten: