Wat is de geschiedenis van basketbal?

Wat is de geschiedenis van basketbal?

Wat is de geschiedenis van basketbal?

Basketball is in Amerika uitgevonden door James Naismith, een gymnastiekleraar in Springfield. In de winter van 1891 kreeg hij van de directeur van de school de opdracht om een nieuw spel te verzinnen. Omdat het buiten erg koud was, moest het een binnenspel worden.

Wie is de bedenker van basketbal?

De sport 'basketbal' is ontstaan in de winter van 1891. James Naismith in de Amerikaanse staat Massachusetts moest een binnenspel verzinnen voor zijn leerlingen die binnen kon gespeeld worden aangezien het buiten te koud was om les te geven.

Hoe is de naam basketbal ontstaan?

Enthousiaste studenten noemden de sport Naismith Ball, maar daar wilde Naismith niets van weten, en hij gaf hen de opdracht om een nieuwe naam te bedenken. Een simpele naam vond zijn goedkeuring: basket ball. Via Amerika werd de sport begin 20e eeuw bekend in een steeds groter deel van de wereld.

Hoe is basketbal ontstaan in Nederland?

De geschiedenis van basketbal in Nederland Directeur van Blijenberg van de Militaire Sportacademie was voormalig student in Springfield en had daar leren basketballen. Basketball bestond nog niet in Nederland, toen hij terugkwam van Amerika en besloot zijn eigen basketball lessen te organiseren in Nederland.

Hoe lang duurt 3X3 Basketball?

3X3 wordt op een half terrein gespeeld i.p.v. een volledig veld en er wordt maar naar één ring gespeeld. Daarnaast wordt het meestal outdoor beoefend. De wedstrijden zijn ook een pak korter dan 5X5 wedstrijden, want één wedstrijd duurt slechts 10 minuten.

Gerelateerde berichten: