Hoeveel procent gebruikt voedingssupplementen?

Hoeveel procent gebruikt voedingssupplementen?

Hoeveel procent gebruikt voedingssupplementen?

Voedingssupplementen worden door ruim 43% van de volwassenen gebruikt. Bij mannen is dit gebruik vrijwel gelijk in alle leeftijdsgroepen. Bij vrouwen neemt dit gebruik toe met de leeftijd.

Hoeveel mensen gebruiken fitness supplementen?

Naar schatting komt dat neer op 65.000 mensen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM onder circa 10.000 mensen. Het gaat om voedingssupplementen die mensen gebruiken omdat ze denken hun duurprestatie hiermee te kunnen verbeteren, zoals pre-workout-producten, cafeïnesupplementen of stackers.

Hoe kan ik voedingssupplementen verkopen?

Indien u voedingssupplementen verkoopt moet u voldoen aan wet- en regelgeving en heeft u te maken met verplichte vermeldingen op het etiket, in de webshop en in reclame-uitingen. Zo moet u aangeven dat het om een 'voedingssupplement' gaat en moet indien van toepassing de Referentie inname (RI) worden vermeld.

Hoeveel sporters gebruiken creatine?

Creatine voor het sporten De beste manier om de creatine levels te optimaliseren is door ongeveer 5 gram 4 keer per dag te nemen voor 5 tot 7 dagen per week.

Hoeveel mensen in Nederland gebruiken pre workout?

Naar schatting komt dat neer op 65.000 mensen. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM onder circa 10.000 mensen.

Kun je ook teveel supplementen nemen?

Hoge dosis kan schadelijk zijn Vastgesteld is dat een te hoge inname van vitamine A, vitamine D, vitamine E, vitamine B6, niacine, foliumzuur, calcium, magnesium, jodium, koper, selenium en zink schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Gerelateerde berichten: