Hoeveel mensen wonen er in Eeklo?

Hoeveel mensen wonen er in Eeklo?

Hoeveel mensen wonen er in Eeklo?

Eeklo is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Kaprijke, Maldegem, Sint-Laureins, Waarschoot en Zomergem. Eeklo heeft een oppervlakte van 30,0 km2 en telt 20.187 ∗ inwoners, goed voor een bevolkingsdichtheid van 671,9 inwoners per km2.

Hoeveel mensen wonen er in Sint-Niklaas?

Volgens het Rijksregister telt Sint-Niklaas per 1 januari 2021 80.117 inwoners. Met een bevolkingsdichtheid van 952 inwoners per km², neemt Sint-Niklaas in de rangschikking naar bevolkingsconcentratie de vijfde positie van de 60 Oost-Vlaamse gemeenten in (na Gent, Denderleeuw, Aalst en Zelzate).

Hoe noem je iemand uit Sint-Niklaas?

Sint-Niklaas is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, is de hoofdstad van het Land van Waas en telt bijna 76.000 inwoners, die Sint-Niklazenaars worden genoemd.

Welke partijen vormen in Deinze de meerderheid?

Deinze heeft voor de legislatuur een coalitie tussen CD&V en Open Deinze. Samen vormen ze de meerderheid met 22 op 35 zetels. N-VA, GroenRood, Vlaams Belang en sp. a plus zetelen in de oppositie.

Is Eeklo marginaal?

"De verhalen die de voorbije maanden over Eeklo verteld werden, hebben ons echt pijn gedaan", zegt organisator Geert Faes. "Plots werd onze stad zelfs in nationale media bestempeld als de meest marginale stad van het land.

Is Eeklo een gemeente?

Oost-VlaanderenEeklo / Gemeente Eeklo is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. Eeklo behoort tot de politiezone Meetjesland Centrum en de brandweerzone Meetjesland .

Hoeveel Marokkanen in Sint-Niklaas?

4.1. Vlaams gewest - +4% moslims - voor de volledige lijst zie Vlaamse gewest
Aantal en % moslims met Marokkaanse, Turkse en andere achtergrond Vlaams gewest 2011
NIS codeGemeenteMarokko
71034Leopoldsburg0,3%
46021Sint-Niklaas3,8%
23094Zaventem2,6%

Hoeveel mensen wonen er in Stekene?

Stekene is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en telt op 1 januari 20 inwoners. Het bestaat uit drie deelgemeenten: Stekene zelf, Kemzeke en Klein-Sinaai. Stekene is een parelsnoer van verschillende leefkernen (Stekene, Kemzeke, Koewacht, Klein-Sinaai, Hellestraat,...).

Hoeveel kost een Siniscoop ticket?

Geen enkele favoriete bioscoop....Tarieven (exclusief toeslagen)
Jonger dan 12 jaar 18€
Studenten / Scholieren 18,50€
65 +9€
Normaal Tarief10,50€

Welke provincie is Opwijk?

Opwijk is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Brussel. Opwijk behoort tot de politiezone AMOW en de brandweerzone Vlaams-Brabant West .

Wat te zien in Eeklo?

Bekijk meer informatie over ons beoordelingsbeleid.

  1. Meetjesland. Historische locaties. ...
  2. Estate Het Leen. Historische locaties. ...
  3. Streekcentrum Huysmanhoeve. Boerderijen. ...
  4. Sint-Vincentiuskerk. Kerken & kathedralen. ...
  5. The Town Hall. ...
  6. Jeneverhuis Van Hoorebeke. ...
  7. Minderbroederskerk (Paterskerk) ...
  8. Yeti - Eeklo.

Gerelateerde berichten: