Hoe schaars is zilver?

Hoe schaars is zilver?

Hoe schaars is zilver?

Tot op de gram kunnen we het natuurlijk niet juist berekenen, maar volgens schattingen van experts zou de huidige zilvervoorraad op onze planeet zo'n 600.000 ton bedragen en is hiermee schaars.

Is er een tekort aan zilver?

De fysieke zilverbaren en munten die beleggers kopen worden ergens veilig opgeborgen, ze worden niet verbruikt. Deze substantiële hoeveelheid zilver blijft dus altijd 'boven de markt hangen'. Het is de vraag wanneer dit zilver daadwerkelijk weer op de markt wordt aangeboden.

Wat is de hoogste zilverprijs ooit?

Op bereikte de zilverprijs (een voorlopig) hoogtepunt. De hoogste zilverprijs ooit is €1.003,10 per kilo (€31,20 per troy ounce). Van eind 2010 tot midden 2011 maakte de zilverkoers een ‘parabolische stijging’ mee. De zilvervraag werd opgedreven door beleggers die vlug probeerden te profiteren van de prijsstijging.

Wat is de prijs van zilver?

Wat is de zilverprijs? De prijs van zilver wordt gebaseerd op de prijs waarvoor de kopers of verkopers het zilver direct willen kopen of verkopen. De prijs van zilver wordt gebaseerd op die van de beurzen en wordt standaard uitgedrukt in dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram.

Wanneer gaat de prijs van zilver omhoog?

De prijs van zilver (en van goud) gaat omhoog wanneer grondstofprijzen omhooggaan. Zilverprijzen bewegen cyclisch. De zilverprijs is speculatiever. Zo daalde de prijs van zilver in 2008, terwijl goud als één van de weinige beleggingen wel steeg toen de beurzen crashten.

Hoe steeg de zilverprijs sinds 2000?

Zo sloot de zilverprijs 2008 af met een verlies van 23%, 2011 met een verlies van 5% en 2013 met een verlies van 37%. De recente zilverprijs staat nog erg onder druk. Het gemiddelde jaarrendement van zilver is beduidend beter dan dat van goud. Zo steeg de zilverprijs sinds 2000 gemiddeld met 10,6% per jaar.

Gerelateerde berichten: