Wat is de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt?

Wat is de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt?

Wat is de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt?

Vrouwen vinden betaald werk net zo belangrijk als mannen, maar zijn minder gericht op carrière maken. En ze hebben vaker een voorkeur voor een deeltijdbaan, vooral om tijd over te houden voor het huishouden, de zorg voor kinderen en voor zichzelf.

Hoeveel procent van de vrouwen aan de top?

Het aantal vrouwen met topfuncties is dit jaar met slechts 1,2 procent gestegen. Eerder was de stijging hoger: van 6 procent in 2018 naar 12 procent in 2020. Dit blijkt uit de Female Board Index van hoogleraar Corporate Governance Mijntje Lückerath-Rovers.

Hoeveel uur per week werken vrouwen?

Vrouwen hebben minder vaak een voltijdbaan (35 uur per week of meer) dan mannen: 29% tegenover 83%. Iets meer dan de helft van de vrouwen werkt tussen de 20 en de 35 uur per week. Tussen 20 is vooral het aandeel vrouwen met een grote deeltijdbaan (28 tot 35 uur) gegroeid: van 20% naar 25%.

Hoeveel vrouwen aan de top in Nederland?

Geen verbetering bij 90 procent Daardoor was in 2019 van alle bestuurders van grote bedrijven 12,4 procent een vrouw. Dat is wel meer dan de magere 7,4 procent van 2013, maar het houdt nog niet over. Het aandeel van vrouwen in de raad van commissarissen steeg van 9,8 procent tot 20,4 procent.

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week?

28 tot 35 uur per week Het aantal uren dat een persoon in een normale of gemiddelde werkweek werkt, is 28 tot 35 uur. In de gemiddelde arbeidsduur worden overuren en onbetaalde uren niet meegerekend.

Gerelateerde berichten: