Welk gebergte splijt Bulgarije in tweeën?

Welk gebergte splijt Bulgarije in tweeën?

Welk gebergte splijt Bulgarije in tweeën?

Het Balkangebergte of de Balkan (Bulgaars: Стара планина, Stara Planina) is een gebergte op het gelijknamige schiereiland, dat Bulgarije in west-oostrichting in tweeën deelt. Het gebergte is circa 600 km lang. De Botev is met 2376 m de hoogste top in het gebergte.

Waar is Bulgarije?

Bulgarije ligt in Zuidoost-Europa aan de oostkant van het Balkan-schiereiland aan de Zwarte Zee. Het land grenst in het noorden aan Roemenië, in het westen aan Servië en Noord-Macedonië en in het zuiden aan Griekenland en Turkije.

Welk gebergte vormt de waterscheiding tussen Donau en Moldau?

Het woud vormt de waterscheiding tussen de Donau en de Moldau. Het hoogste punt is de Großer Arber (1456 m), die zich op Duits grondgebied, dus in het Beierse Woud bevindt. Een andere hoge berg is de Plöckenstein (Tsjechisch: Plechý) met een hoogte van 1378 m op de Oostenrijks-Tsjechische grens.

Waar ligt het gebergte de Karpaten?

Het gebergte strekt zich grotendeels uit over Tsjechië, Slowakije, Polen, Oekraïne en Roemenië. Uitlopers zijn te vinden in Oostenrijk, Hongarije en Servië. Het langste stuk ligt in Roemenië en het hoogste gedeelte wordt gevormd door de Hoge Tatra (tot 2655 m) in Slowakije.

Waar is de monding van de Donau?

DonaudeltaDonau / Mondt uit in

Waar ligt de Kaukasus?

De Kaukasus of Kaukasië is een gebied op de grens van het uiterste zuidoosten van Europa en het westen van Azië. Het gebied omvat het gelijknamige gebergte, de Kaukasus en de omringende laagvlakten.

Hoe heet het gebergte op de grens van Frankrijk en Zwitserland?

De Jura is een middengebergte op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Het is een oud berggebied, waarvan de toppen zich parallel aan elkaar uitstrekken van noord naar zuid. Naar het westen verloopt de Jura terrasvormig, aan de oostzijde daalt het gebergte met een hoge, steile wand af naar het Zwitserse Mittelland.

Is Bulgarije in de EU?

De landen van de Europese Unie (EU) zijn: België Bulgarije. Cyprus*

Wat is de zijrivier van de Donau?

Ook monden talrijke kleinere zijriviertjes uit in de Donau, zoals de Riß, de Roth, de Große Lauter, de Blau, de Günz, de Brenz, de Mindel, de Zusam, de Schmutter, de Paar, de Abens, de Große Laber, de Vils of Ilz, de Erlau en de Ranna.

Waar komt de Donau in uit?

De Donau is de op één na langste rivier in Europa en de langste binnen de Europese Unie. Hij ontspringt in het Zwarte Woud, bij het stadje Donaueschingen in Baden-Württemberg, Duitsland, en mondt via de Donaudelta uit in de Zwarte Zee.

Gerelateerde berichten: