Hoeveel verdien je netto als tandarts?

Hoeveel verdien je netto als tandarts?

Hoeveel verdien je netto als tandarts?

Het salaris van een tandarts in loondienst is terug te herleiden door diverse salarisschalen. Een ervaren tandarts verdient ongeveer € 4.500, – bruto per maand. Het nettoloon bedraagt circa € 3.000, – per maand.

Wat verdiend een tandarts in loondienst?

Het salaris van een tandarts is bruto ongeveer € 98.000,- per jaar. Als je in dienstverband werkt, verdien je als beginnend tandarts ongeveer € 4.050,- tot € 6.580,- bruto per maand. Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Hoeveel verdient een ervaren tandarts?

Het salaris voor een Tandarts in loondienst ligt tussen de €3200 en €6400 bruto per maand. Het inkomen van een salaris met een eigen praktijk of groepspraktijk is afhankelijk van het aantal patiënten en de behandelingen die de Tandarts verricht.

Waarom verdienen tandartsen zo veel?

De wetenschappers stellen dat tandartsen monopolieprijzen rekenen. Vrijwel allemaal hanteren ze de maximumtarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit. Concurreren hoeven ze niet want er is een groot tekort aan tandartsen. En dat komt weer omdat er hier te weinig tandartsen worden opgeleid.

Kan je als dokter miljonair worden?

Geneeskunde Op de tweede plek staat de universitaire opleiding Geneeskunde. Deze opleiding duurt echter wel erg lang en is duur. Daartegenover staat dat je 5 jaar na je afstuderen gemiddeld €4.100 netto per maand verdient. En als chirurg loop je helemaal binnen: je kan dan zelfs €15.000 netto per maand verdienen!

Is de tandarts overal even duur?

Alle tandartsen hanteren vaste tarieven voor verschillende onderdelen van behandelingen. Dit houdt in dat de tandarts voor een bepaalde behandeling nooit meer mag rekenen dan het maximum vastgestelde tarief. Hierdoor zie je dat de tarieven bijna overal gelijk zijn.

Hoeveel artsen zijn miljonair?

Zo'n 800 medisch specialisten, 700 tandartsen en 800 advocaten mogen zich miljonair noemen.

Gerelateerde berichten: