Wat verdien je als radiodiagnostisch laborant?

Wat verdien je als radiodiagnostisch laborant?

Wat verdien je als radiodiagnostisch laborant?

Salaris radiodiagnostisch laborant Wat verdient een radiodiagnostisch laborant? Als beginnend gediplomeerd MBB'er in de radiologie/radiodiagnostisch laborant kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 2.065,- per maand. Dat kan oplopen tot ongeveer € 2.960,-.

Wat doe je als radiodiagnostisch laborant?

Als radiodiagnostisch laborant maak je met behulp van geavanceerde röntgenapparatuur en computers afbeeldingen van de inwendige mens. Je kijkt of de afbeeldingen technisch goed zijn en voldoende informatie geven om de radioloog een diagnose te kunnen laten stellen.

Wat is het salaris van een radioloog?

Wat verdient een radioloog aan salaris? Een beginnend radioloog ontvangt een basissalaris van ongeveer € 5.850,- per maand. Wanneer je meer ervaring hebt opgedaan, kun je stijgen naar een salaris van ongeveer € 7.000,- per maand. Een senior radioloog kan rekenen op een maandsalaris van dik € 10.000,- per maand.

Hoe moet je een radiologisch laborant worden?

Om Radiologisch Laborant te worden moet je de HBO opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (ook wel de MBRT opleiding) hebben afgerond. In de toekomst zou je door het volgen van enkele extra cursussen afdelingsleider, afdelingshoofd of praktijkleider kunnen worden.

Wanneer moet je radioloog worden?

Om Radioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde doen. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog de vijfarige specialisatie voor Radioloog afronden. In totaal duurt de opleiding elf jaar. Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je ...

Wat is een radiologisch laboratorium?

Een Radiologisch Laborant werkt onder toezicht van een radioloog aan radiologisch onderzoek bij patiënten met allerlei ziektes. Een patiënt wordt door een huisarts of specialist doorverwezen naar de radioloog waar de patiënt vervolgens met behulpvan van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI scans) wordt onderzocht.

Gerelateerde berichten: