Hoe hoog was de WTC?

Hoe hoog was de WTC?

Hoe hoog was de WTC?

Het WTC stond bekend om zijn twee 110 verdiepingen tellende torens, de North Tower en de South Tower, die in de volksmond steeds werden aangeduid als de Twin Towers (Tweelingtorens). De torens hadden een hoogte van 417 meter respectievelijk 415 meter en waren ooit de hoogste gebouwen ter wereld.

Waar waren de Twin Towers?

Het World Trade Center is een gebied met een oppervlakte van 146.000 m² gesitueerd in Lower Manhattan, New York. Het was tussen 19 de locatie van het World Trade Center of WTC, en de beroemde Twin Towers.

Hoeveel mensen werkten er in het WTC?

Twee vliegtuigen boorden zich in de Twin Towers van het World Trade Center in Lower Manhattan in New York, waarin dagelijks ongeveer 50.000 mensen werkten.

Waar staan in Nederland de hoogste gebouwen en waarom daar?

Maar de Zalmhaventoren mag zich nu echt de hoogste woontoren van Nederland noemen. Deze week bereikt het bouwwerk in het centrum van Rotterdam de eindhoogte van 215 meter. Als de nieuwe toren volgend jaar helemaal klaar is, telt het gebouw ruim 60 verdiepingen met voornamelijk woningen.

Hoe konden de Twin Towers instorten?

Volgens het officiële verhaal werd de instorting veroorzaakt doordat beschadigde verdiepingen de lagere verdiepingen in hun val mee namen. Wetenschappelijke analyse waaruit blijkt dat stukken staal uit het WTC zijn aangetast door zwavel en zijn gecorrodeerd door extreem hoge temperaturen.

Gerelateerde berichten: