Wie is opperbevelhebber in Nederland?

Wie is opperbevelhebber in Nederland?

Wie is opperbevelhebber in Nederland?

Luitenant-generaal Onno Eichelsheim wordt de nieuwe Commandant der Strijdkrachten. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht van generaal Eichelsheim door minister Bijleveld-Schouten. Eichelsheim volgt op luitenant-admiraal Rob Bauer op, die voorzitter wordt van het militaire comité van de NAVO.

Hoe groot is het leger van Belgie?

Het leger telt 25.000 beroepsleden en 3.000 reservisten. Opperbevelhebber is koning Filip, minister van Defensie is sinds 1 oktober 2020 Ludivine Dedonder (PS).

Hoeveel militairen heeft België 2021?

Op 1 maart 2021 telde het Belgische leger 24.862 militairen, waarvan u de onderverdeling per component vindt: 9.250 mannen en vrouwen in de landcomponent , 4.900 in de luchtcomponent , 1.300 bij de marine en 1.340 in de medische dienst .

Wat zijn de Verenigde Staten van Amerika?

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort als USA of US), vaak (totum pro parte) Amerika (America) genoemd, zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

Wat is de president van de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten van Amerika zijn een op de grondwet gebaseerde federale republiek met een sterke democratische traditie. Het Congres (U.S. Congress) is de volksvertegenwoordiging en bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De huidige president van de Verenigde Staten is Donald J. Trump van de Republikeinse Partij.

Wat zijn de grootste steden van de Verenigde Staten?

De zes grootste steden van de Verenigde Staten zijn achtereenvolgens New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. Al deze steden hebben meer dan anderhalf miljoen inwoners.

Gerelateerde berichten: