Wat betekent hepatitis B negatief?

Wat betekent hepatitis B negatief?

Wat betekent hepatitis B negatief?

Een test op de antistoffen tegen “hepatitis B surface antigeen” (HBsAg). Het aanwezig zijn van “anti-HBs” samen met het “anti-HBc” in combinatie met het afwezig zijn van het “HBsAg” duidt op een genezen hepatitis B infectie. Na een vaccinatie is alleen het “anti-HBs” aantoonbaar.

Hoeveel antistoffen moet je hebben voor hepatitis B?

Voor hepatitis B is vastgesteld dat een antistoftiter (anti-HBs) > 10 IE/l na een volledige serie vaccinaties langdurige (waarschijnlijk levenslange) bescherming garandeert. Na een volledige serie hepatitis B-vaccinaties heeft meer dan 95% van de jonge kinderen bescherming tegen het hepatitis B-virus [8].

Kan je genezen van hepatitis B?

Hepatitis B kan binnen 6 maanden vanzelf genezen als u op volwassen leeftijd besmet bent geraakt. Blijft het hepatitis B-virus langer dan 6 maanden in uw bloed, dan kan een behandeling met medicijnen zinvol zijn. De behandeling gebeurt in een hepatitis-behandelcentrum.

Hoe weet je of je hepatitis B vaccinatie hebt gehad?

Bij de eerste vaccinatie wordt bloed afgenomen. In het bloed is te zien of je ooit besmet bent geweest en of de infectie chronisch is. Je kunt namelijk ongemerkt besmet zijn. Bij de de tweede vaccinatie krijg je de uitslag van het bloedonderzoek.

Wat is een Titerbepaling hepatitis B?

Hepatitis B veroorzaakt leverontsteking. Hiervoor zijn drie vaccinaties nodig en een bloedonderzoek. De vaccinaties dienen we u toe in uw bovenarmspier, volgens een vast schema. Na deze drie vaccinaties nemen we bloed af om te kijken of er voldoende antistoffen in uw bloed aanwezig zijn (titerbepaling).

Gerelateerde berichten: