Wat is het grootste vrachtvliegtuig ter wereld?

Wat is het grootste vrachtvliegtuig ter wereld?

Wat is het grootste vrachtvliegtuig ter wereld?

De Antonov AN-225 Mrija was met een lengte van 84 meter en een spanwijdte van 88 meter het grootste en zwaarste vrachtvliegtuig ter wereld.

Wat is de grootste passagiersvliegtuig van de wereld?

Maar wat is nu eigenlijk het grootste vliegtuig die er bestaat? De Airbus. Op een vliegshow bij Parijs werd in 2006 de nieuwe Airbus A380 getoond. Het is het grootste passagiersvliegtuig tot nu toe.

Hoe lang is een vliegtuig?

De lengte van het vliegtuig is 70,7 meter en hij is 19,4 meter hoog! Loop maar eens 70 stappen een veld in, dan weet je hoe lang het vliegtuig bijvoorbeeld is.

Wanneer vloog het eerste vliegtuig boven België?

In 1903 wisten de Amerikaanse Gebroeders Wright als eerste mensen met hun zelf gebouwde en gemotoriseerde vliegtuig, "The Flyer", een gecontroleerde vlucht te maken. Op vloog Henri Farman het eerste vliegtuig boven België. In Nederland vloog het eerste vliegtuig op , bestuurd door Charles de Lambert.

Waarom vliegt een vliegtuig met een lagere snelheid?

Als een vliegtuig gaat landen, vliegt het met een lagere voorwaartse snelheid. Daardoor neemt de liftkracht sterk af (2 × zo langzaam, 4 keer minder lift, want kwadraat), terwijl het gewicht gelijk blijft. Een beetje minder lift is gewenst omdat het vliegtuig met een constante daalsnelheid de landingsbaan wil naderen.

Gerelateerde berichten: