Hoeveel bomen in een bos?

Hoeveel bomen in een bos?

Hoeveel bomen in een bos?

Een bos is in Nederland, volgens de Boswet van 1961 officieel een bos als 10 are (1000 m2) of meer uit bomen bestaat, of, bij een rijbeplanting, een of meer rijen van ten minste 21 bomen. Er zijn ook andere definities in omloop.

Waarom groeien er hoog in de bergen geen bomen?

Voorbij de boomgrens groeien geen bomen meer, omdat de weersomstandigheden daarvoor ongunstig zijn. Het is daar vaak of te koud, of te winderig, of te droog. Je ziet boomgrenzen vaak in bergachtige gebieden. Op de top van een berg is het vaak te koud voor bomen.

Wat is de hoogte van de boomgrens?

Hoe noordelijker op de planeet je komt, hoe lager het zo koud is. De boomgrens op de polen ligt daardoor op zeeniveau. Er groeit zelfs op lage hoogtes niks. In de Alpen ligt de grens tussen de 18 meter, in de tropen hoger.

Hoe groeien bomen op bergen?

Hoe dichter bij de aarde -hoe lager bij de grond- je bent, hoe warmer het is. En er speelt nog iets mee: dicht bij de aarde is de luchtdruk hoger, de lucht is meer samengeperst. Bovenop de berg is de lucht een stuk ijler, de warmte raakt helemaal verdund, en dus is het er kouder.

Hoe heet het gebied boven de boomgrens?

Alpiene zone = De alpiene zone is in de montane ecologie van hooggebergtes de vegetatiezone boven de Boomgrens en onder de sneeuwgrens. In de alpiene zone groeien geen bomen meer.

Gerelateerde berichten: