Hoeveel gewicht kan een oprit aan?

Hoeveel gewicht kan een oprit aan?

Hoeveel gewicht kan een oprit aan?

Als ik er zelf een beetje aan reken en vergelijk met een auto ga ik ervan uit dat een auto (oprit) gemiddeld 1000kg weegt. Dat betekent dat er 250kg belasting op elk wiel komt. Het contact oppervlakte van elk wiel met de straat is ongeveer 4 /400= 0,625kg.

Hoe lang moet een oprit zijn?

Een auto heeft een oppervlakte nodig van 2 bij 5 meter. Als u twee auto's naast elkaar op uw oprit wilt zetten moet u dus uitgaan van een breedte van tenminste 5 meter. Vaak is de oprit nog wat breder zodat er gemakkelijk langs gelopen of gefietst kan worden.

Wat is de afgraving van een oprit?

Voor het afgraven van zwaar belaste plaatsen als een oprit is een afgraving van minimaal 20 cm nodig, onze voorkeur gaat echter uit naar 25 cm. Om eventuele plasvorming op u oprit te voorkomen kunt u bij het afgraven na elke meter 1 centimeter dieper graven. Zo zorgt u ervoor dat de oprit lichtelijk afloopt en er geen water op blijft liggen.

Wat is de prijs van oprit aanleggen?

Een oprit aanleggen kan een prijzige gelegenheid zijn, maar dat hoeft niet. In sommige gevallen is een oprit al aan te leggen tegen een prijs van rond de 20 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal. Er zijn verschillende materialen, die ieder hun eigen uitstraling geven.

Wat is de dikte van een oprit?

Voor het leggen van een oprit raden wij klinkers aan met een dikte van minimaal 6 cm, kies bij voorkeur 7 cm dikte. Dit verzekerd u ervan dat de oprit niet verzakt wanneer er een voertuig overheen rijdt.

Wat is de voeg van uw opritstenen?

Ook raden wij aan om tussen elke steen een voeg van één milimeter aan te houden. Bij onze betonklinkers is hier al rekening mee gehouden door middel van de afstandhouders, die uw opritstenen extra beschermen, op de klinkers. Na het leggen van de klinkers veegt u de oprit in met inveegzand. Dit vult de voegen die u heeft opengelaten.

Gerelateerde berichten: