Wat zijn de afmetingen van een bad?

Wat zijn de afmetingen van een bad?

Wat zijn de afmetingen van een bad?

Een standaard bad is 170xx80 cm groot. In oudere woningen zal je nog de standaardmaat 160x70 cm tegenkomen. Baden van dit formaat kan je plaatsen in de meeste badkamers. Heb je echter minder ruimte, dan kan je voor kleinere afmetingen gaan, zonder al te veel aan comfort in te boeten.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een bad?

De meest gebruikte bad breedte is 80 centimeter. Met deze breedte heeft u heerlijk de ruimte om te kunnen ontspannen. Wanneer u met z'n tweeën naast elkaar wilt liggen, is minimaal 120 centimeter de fijnste optie.

Waar kraan bij vrijstaand bad?

Welke uitvoering u ook kiest, het is verstandig om de kraan daar waar mogelijk in het midden te plaatsen. Soms is het vanwege het ontwerp van de badkamer lastig om de kraan in het midden van het bad te gebruiken. In alle andere gevallen is het de moeite van het overwegen in ieder geval waard.

Hoe ver kraan boven waskom?

Over het algemeen wordt gesteld dat 90-105cm een fijne werkhoogte is voor je handen. Op deze hoogte hoef je niet gebogen te staan, wat voor rugklachten kan zorgen. Deze hoogte kun je dus als leidraad gebruiken voor het bepalen van de juiste hoogte van je kraan.

Hoe hoog moet een Inbouwkraan?

De hoogte die meestal voor een douchekraan wordt aangehouden, is 110 cm boven de douchevloer of douchebak. Op die hoogte is de kraan voor de gemiddelde mens gemakkelijk te bedienen.

Gerelateerde berichten: