Hoe lang moet je een worst koken?

Hoe lang moet je een worst koken?

Hoe lang moet je een worst koken?

De tijd van het koken van verse worst hangt af van de grootte van de worst. Een normale maat verse worst heeft een kooktijd van ongeveer 10 minuten. Kleinere worsten (saucijsjes) zoals chipolata worstjes, merquez worstjes, runderworstjes of lamsworstjes, hebben een kooktijd van zo'n 3-5 minuten.

Waarom braadworst Wellen?

Maar hoe voorkom je nou, dat de worst zwart van buiten is en rauw aan de binnenkant? Het makkelijkste is om de worsten van te voren even wellen (een paar minuten in heet water, dat van de kook af is, leggen), dan kan het vlees alvast garen. Droog de worsten goed af, voordat u ze op de barbecue legt.

Hoe maak je verse worst klaar?

Doe wat boter in de pan en zet de warmtebron weer aan (op matig). Wanneer de boter gesmolten is en een beetje schuim is ontstaan mag de worst in de pan. Bak de worst een minuut of 2 aan een zijde en draai hem vervolgens om. Niet in de worst prikken!!

Hoe verse worst wellen?

Stap 1: verse worst wellen Eerst even wellen: vul een pan met heet water en breng deze aan de kook. Sluit de warmtebron af en leg de worst erin. Na een paar minuten slaat de worst dof en wordt hij ondoorzichtig. Haal de worst uit de pan en droog de worst af.

Hoe bak je het beste braadworst?

Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom goudbruin. Stoof de worsten vervolgens met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar, keer halverwege.

Gerelateerde berichten: