Hoe kook je wortels?

Hoe kook je wortels?

Hoe kook je wortels?

Wortels koken, doe je zo

  1. Zet een pan met water op het vuur en voeg daar een snufje zout aan toe.
  2. Maak de wortel schoon onder de kraan en schrap eventueel de wortel - dit hoeft niet. Verwijder de bovenkant en snijd de rest in stukjes.
  3. Na het schoonmaken kun je de wortels koken. Dit doe je ongeveer 10 tot 20 minuten.

Hoe maak je peultjes klaar?

3.1 Peultjes koken Gebruik voor het koken weinig water met een snufje zout en reken op een kooktijd van ongeveer 5 tot 7 minuten, niet meer. Een beetgaar resultaat is namelijk het smakelijkst. Als je ze te lang laat koken worden ze zacht en papperig.

Hoe kook je wortels in de Pan?

Wortelen koken is in de basis zeer eenvoudig. Nadat je de wortels hebt schoongemaakt kunnen ze direct in de pan. Vul deze met koud water tot de worteltjes net onder staan en voeg een flinke snuf zout toe. Houd een kooktijd van 10 tot 20 minuten aan.

Wat is het gewicht van een wortel?

Het gewicht van een wortel kan enorm variëren. Reken voor een normale portiegrootte op 2 gram per persoon. Wortelen bewaren kan tot een maand lang, op een koele en donkere plaats buiten de koelkast. Je kunt ook de wortelen invriezen. Eerst enkele minuten blancheren en daarna zijn ze enkele maanden houdbaar in de vriezer.

Hoe doe ik wortels Roosteren?

Voor een zoeter gerecht kun je ze samen met grote stukken paprika roosteren. Of doe hele wortels met een flink glas witte wijn en wat tijm in een ovenschaal die je goed afdekt met aluminiumfolie en stoom de wortels 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Gerelateerde berichten: