Wat is gezonder witte rijst of nasi?

Wat is gezonder witte rijst of nasi?

Wat is gezonder witte rijst of nasi?

Nasi bevat iets meer vezels, maar ook hier gaat het nog steeds om gewone witte rijst in plaats van bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Tel daar nog eens bij op dat de koolhydraten hier vaak een te groot deel van de maaltijd vormen, en ook op dit punt scoort de afhaalchinees niet denderend goed!

Waar wordt rijst gegeten?

Rijst is een belangrijke leverancier van complexe koolhydraten en voedingsvezels. Rijst wordt daarom van oudsher gegeten in o.a. Azië, Afrika en India. De rijst die we in Nederland eten, verschilt doorgaans echter sterk van inheemse rijstsoorten.

Wat is gele rijst beter dan witte rijst?

Gele rijst is qua samenstelling hetzelfde als witte rijst. De rijst is echter gekleurd met geelwortel (kurkuma of koenjit). Duurdere gele rijst wordt gekleurd met saffraan. Gele rijst is dus niet beter dan witte rijst, maar wel slechter dan bruine rijst voor afvallen. 7. Pandanrijst

Welke rijst is beter voor afvallen dan witte rijst?

In veruit de meeste gevallen is wilde rijst gezonder en beter voor afvallen dan witte rijst. 4. Basmatirijst. Basmatirijst is een zeer aromatische en smaakvolle rijstsoort, veelal van Indiase of Pakistaanse komaf. Basmati is relatief prijzig, en wordt daarom ook wel de Rolls-Royce onder de rijstsoorten genoemd.

Wat zijn de zaden van wilde rijst?

Het zijn ‘hele’ zaden en wilde rijst is dan ook erg gezond en voedzaam. Wilde rijst wordt vaak vermengd met witte rijst of zilvervliesrijst. Neem dus altijdde ‘bruine’ of ‘zilvervlies’ variant van wilde rijst. D. Basmati zilvervliesrijst. Basmati betreft een zeer aromatische en smaakvolle rijstsoort.

Gerelateerde berichten: